Produkt polski, wytworzony przez pszczoły na Mazowszu.
Miód rzepakowy to jeden z najpopularniejszych miodów w Polsce. Miód rzepakowy to miód wiosenny, jak sama nazwa wskazuje, pochodzi z nektaru kwiatów rzepaku. Charakteryzuje się jasną, prawie białą barwą i delikatnym smakiem. Jest to jeden z najmniej słodkich miodów. Ze względu na wysoką zawartość glukozy bardzo szybko krystalizuje, konsystencją przypominając zbite masło. Miód rzepakowy jest lubiany przez dzieci ze względu na swój delikatny smak.
Miód rzepakowy jest szczególnie polecany w przypadku:
Chorób serca i układu krążenia
Chorobach układu trawiennego
Osłabieniu organizmu
Zwiększonej aktywności fizycznej i umysłowej
Miód rzepakowy wykazuje działanie:
Wzmacniające serce i układ krwionośny
Dodające energii
Wzmacniające odporność
Przyspiesza gojenie się zadrapań i drobnych ran
Miód rzepakowy świetnie nadaje się do gotowania. Ze względu na swój delikatny smak praktycznie nie zmienia smaku potraw. Jego kremowa, delikatna konsystencja sprawia, że miód rzepakowy jest idealny do smarowania. Kanapki oraz naleśniki z kremowanym miodem rzepakowym smakują wyśmienicie!
Miodu nie należy poddawać obróbce termicznej powyżej 40 stopni ponieważ traci swoje właściwości prozdrowotne. Krystalizacja miodu to bardzo dobry objaw, świadczący o wysokiej jakości miodu. Należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
Miód to pierwszy produkt, który przychodzi nam wszystkim na myśl kiedy mówimy o pszczołach i wytwarzanych przez nich produktach. Naturalny, słodki i zdrowy, często nazywany „płynnym złotem” ma wielu zwolenników zarówno wśród dorosłych jak i wśród dzieci....
Pyszny i naturalny miód z polskiej, mazowieckiej pasieki to wspaniały pomysł na prezent na każdą okazję. W sklepie internetowym z miodami z pasieki Bartnika Mazowieckiego znajdziecie oryginalne prezenty w postaci miodu w mini słoiczkach oraz zestawów...