Darmowa dostawa już od 100 zł!
Koszyk: 0.00 PLN

Miód rzepakowy 0,65 kg

Dostępność: produkt dostępny
20.00
Czas dostawy: 3 dni

Miód rzepakowy

Data rozlania do słoików: czerwiec 2017

Konsystencja: skrystalizowany

Produkt polski, wytworzony przez pszczoły na Mazowszu

Miód rzepakowy jak sama nazwa wskazuje pochodzi z nektaru kwiatów rzepaku czyli rośliny powszechnie uprawianej w Polsce. Miód rzepakowy jest miodem wiosennym, wyróżniającym się w postaci skrystalizowanej bardzo jasnym, właściwie białym kolorem. Miód rzepakowy ze względu na wysoką zawartość glukozy jest miodem najszybciej krystalizującym. Jego konfekcjonowanie musi przebiegać bardzo sprawnie ponieważ może krystalizować już w ramkach. Miód rzepakowy ma delikatny smak, wiele osób uważa, że jest to jeden z najmniej słodkich miodów. Charakteryzuje go również kremowa, nieco smalcowata konsystencja. Miód rzepakowy polecany jest osobom starszym ze względu na wysoką zawartość glukozy i pozytywny wpływ na mięsień sercowy.

Miód rzepakowy idealnie nadaje się do słodzenia, spokojnie można zastępować nim cukier - ze względu na delikatny smak nie zmienia diametralnie smaku potraw.

Miód rzepakowy polecany jest szczególnie w przypadku:

  • Chorób serca
  • Osłabienia organizmu
  • Zwiększonego wysiłku fizycznego/umysłowego
  • Chorób układu trawiennego

Miodu nie należy podgrzewać w temperaturze powyżej 40 stopni ponieważ traci wtedy swoje właściwości prozdrowotne.

Więcej o właściwościach naszego miodu rzepakowego.

Udostępnij

Brak produktów

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów