Darmowa dostawa już od 100 zł!
Koszyk: 0.00 PLN

Miód rzepakowy kremowany 1,05 kg

Dostępność: produkt dostępny
33.00
Czas dostawy: 3 dni

Miód rzepakowy

Data rozlania do słoików: czerwiec 2018

Konsystencja: kremowany, skrystalizowany

Produkt polski, wytworzony przez pszczoły na Mazowszu.

  Logo Dziedzictwa Kulinarnego

Miód rzepakowy to jeden z najpopularniejszych miodów w Polsce. Miód rzepakowy to miód wiosenny, jak sama nazwa wskazuje, pochodzi z nektaru kwiatów rzepaku. Miód rzepakowy charakteryzuje się jasną, prawie białą barwą i delikatnym smakiem. Jest to jeden z najmniej słodkich miodów. Ze względu na wysoką zawartość glukozy bardzo szybko krystalizuje, konsystencją przypominając zbite masło. Miód rzepakowy jest lubiany przez dzieci ze względu na swój delikatny smak. Nasze miody rzepakowe pochodzą z rzepaku wolnego od GMO! Współpracujemy z rolnikami, którzy stronią od tego typu ingerencji w naturę.

Miód rzepakowy jest szczególnie polecany w przypadku:

  • Chorób serca i układu krążenia
  • Chorobach układu trawiennego
  • Osłabieniu organizmu
  • Zwiększonej aktywności fizycznej i umysłowej

Miód rzepakowy wykazuje działanie:

  • Wzmacniające serce i układ krwionośny
  • Dodające energii
  • Wzmacniające odporność
  • Przyspiesza gojenie się zadrapań i drobnych ran

Miód rzepakowy świetnie nadaje się do gotowania! Ze względu na swój delikatny smak praktycznie nie zmienia smaku potraw.

Ze względu na swoją kremową, delikatną konsystencję miód rzepakowy jest idealny do smarowania. Kanapki oraz naleśniki z kremowanym miodem rzepakowym smakują wyśmienicie!

Miodu nie należy poddawać obróbce termicznej powyżej 40 stopni ponieważ traci swoje właściwości prozdrowotne.

Krystalizacja miodu to bardzo dobry objaw, świadczący o wysokiej jakości miodu.

Więcej o właściwościach naszego miodu rzepakowego.

Udostępnij

Brak produktów

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów