Darmowa dostawa już od 150 zł!
Koszyk: 0.00 PLN

Miód akacjowy 1,05 kg

Dostępność: produkt dostępny
37.00
Czas dostawy: 3 dni

Miód akacjowy

Data rozlania do słoików: maj/czerwiec 2018

Konsystencja miodu: jeszcze płynny, proces krystalizacji rozpoczęty

Produkt polski, wytworzony przez pszczoły na Mazowszu.

  Logo Dziedzictwa Kulinarnego

Miód akacjowy charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem, płynną konsystencją oraz prawie niewyczuwalnym zapachem. Miód akacjowy przez swoją delikatność jest uwielbiany przez dzieci oraz dorosłych nieprzepadających za ostrymi odmianami miodu. 

Miód akacjowy to miód który w praktyce bardzo ciężko uzyskać w jego czystej odmianie. Czysty miód akacjowy, bez dodatku innych nektarów jest praktycznie przezroczysty i bardzo płynny, charakteryzuje go także bardzo powolna krystalizacja lub jej całkowity brak.

Nasz miód akacjowy zawiera domieszkę innych nektarów, o czym może świadczyć fakt, że proces krystalizacji został już rozpoczęty. Miód jednak w większości nadal jest płynny i krystalizuje bardzo wolno. 

Miód akacjowy jest szczególnie polecany w przypadku: 

  • Chorób układu moczowego
  • Problemów z układem trawiennym
  • Cukrzycy (zalecamy konsultować z lekarzem)
  • Problemów skórnych
  • Wykazuje działania uspokajające

Miód akacjowy nadaje się także do słodzenia oraz do gotowania ponieważ nie wpływa znacząco na smak potrawy, dodając jej jedynie pożądanej słodyczy. 

Miodu akacjowego (jak wszystkich odmian miodu) nie należy poddawać obróbce termicznej w temperaturze przekraczającej 40 stopni. 

Udostępnij

Brak produktów

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów