Darmowa dostawa już od 150 zł!
Koszyk: 0.00 PLN

Miód nektarowo-spadziowy 0,65 kg

Dostępność: produkt niedostępny
24.00
Czas dostawy: 3 dni

Data rozlania do słoików: lipiec 2017

Konsystencja: skrystalizowany

Produkt polski, wytworzony przez pszczoły na Mazowszu.

  Logo Dziedzictwa Kulinarnego

Miód nektarowo-spadziowy powstaje wtedy, gdy w przyrodzie występują dwa pożytki jednocześnie - na liściach znajduje się spadź, zaś w przyrodzie nektarują rośliny miododajne. Pszczoły zbierają wtedy spadź oraz nektar z kwiatów, tworząc przy tym miód nektarowo-spadziowy. Miód nektarowo-spadziowy charakteryzuje się słodszym smakiem niż czysty miód spadziowy, wyczuwalna jednak jest lekka goryczka. Niektórzy określają smak miodu nektarowo-spadziowego jako mocno słodki na początku, z lekko kwaskowatą nutą. Miód nektarowo-spadziowy jest antyseptyczny, doskonale sprawdza się w przypadku infekcji bakteryjnych np. gardła. 

Miód nektarowo-spadziowy polecany jest w przypadku: 

  • Przeziębień
  • Infekcji bakteryjnych
  • Chorób gardła
  • Chorób górnego układu oddechowego

Należy pamiętać, że miód traci swoje właściwości w temperaturze powyżej 40 stopni Celsjusza. 

Tylko naturalny miód pszczeli ulega krystalizacji. 

Udostępnij

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów